Servicii

Consultație

 

În cadrul consultației inițiale de kinetoterapie se consemnează într-un mod riguros problemele dumneavoastră de sănătate și se examinează problemele tratabile prin kinetoterapie utilizând teste specifice, aparatură și metodologii de ultimă generație. Astfel, echipa de specialiști va dispune de o înțelegere aprofundată a problemelor dumneavoastră de sănătate.

 

În baza concluziilor formulate în cadrul consultației se constituie un plan de terapie care vă este prezentat și explicat în cele mai mici detalii.

 

Experiența clinică și educația internațională a specialiștilor noștri garantează abordări terapeutice moderne, eficiente, adaptate nevoilor și posibilităților fiecărui pacient în parte.

 

În cadrul consultației inițiale la Nucleum Clinic veți fi ascultat, veți avea ocazia să adresați întrebări referitoare la starea dumneavoastră de sănătate, componenta educativă a consultației fiind o prioritate.

 

Prin colaborările cu alte instituții medicale și paramedicale de elită, Nucleum Clinic vă poate orienta spre opțiuni diagnostice și terapeutice de care ați putea avea nevoie dar care nu se efectuează în unitatea noastră.

 

În plus, pentru a garanta o evaluare minuțioasă a stării dumneavoastră de sănătate – condiție indispensabilă stabilirii unei terapii adecvate, la Nucleum Clinic vă acordăm un timp generos pentru consultație.

Serviciul de Neuroreabilitare

 

La Nucleum Clinic am dezvoltat un serviciu special de recuperare în cazul problemelor de mișcare și de tratare a durerilor cauzate de afectarea sistemului nervos.

 

Acest serviciu se adresează cu precădere persoanelor care au suferit:

hemipareză/hemiplegie cauzată de accidente vasculare cerebrale, rupturi de anevrisme cerebrale, traumatisme craniocerebrale sau tumori cerebrale operate

parapareză/paraplegie cauzată de accidente, cauzată de tumori operate ale măduvei spinării  sau cauzată de accidente vasculare medulare

scleroză multiplă

boala Parkinson

polineuropatie

radiculopatie lombară („sciatică”), radiculopatie cervicală cauzată de hernii de disc lombare operate sau neoperate

stare post-intervenție chirurgicală pentru tratarea unei secțiuni de nerv periferic

paralizie de plex brahial

distrofii musculare

ataxie cerebelară

*Lista acestor elemente patologice nu este exhaustivă.

 

După un proces riguros de evaluare a situației dumneavoastră biomedicale și constituirea unui plan personalizat de recuperare neuromotorie  următoarea etapă este aplicarea efectivă a acestui plan.

 
 

La Nucleum Clinic aplicarea planului de recuperare, care  se face sub forma unor ședințe de terapie,

se distinge prin:

ședințe de terapie care  includ un adevărat arsenal de tehnici actuale, verificate științific și sigure, în care kinetoterapia are un rol esențial. Aceste tehnici sunt selectate și dozate în funcție de necesitățile și posibilitățile fiecărui pacient;

faptul că în cadrul ședinței de terapie un pacient este tratat de cel puțin un kinetoterapeut

(adesea mai mulți kinetoterapeuți intervin pentru tratarea unui singur pacient);

faptul că timpul ședinței este adaptat necesităților și posibilităților fiecărui pacient în parte, putând însuma mai multe ore de terapie pe zi;

utilizarea unor săli de terapie spațioase, moderne și dotate cu aparatura necesară pentru recuperarea neuromotorie;

faptul că personalul implicat are o vastă experiență clinică în recuperarea neuromotorie;

monitorizare directă și frecventă de către directorul clinic a evoluției stării dumneavoastră de sănătate;

 

În situația în care funcția de mișcare v-a fost afectată de probleme ale sistemului nervos sau suferiți de dureri cauzate de afecțiuni ale sistemului nervos, în afară de terapie este adesea necesară utilizarea unor dispozitive precum ortezele, dispozitivele auxiliare pentru mers, fotoliul rulant și pot fi necesare anumite modificări ale mediului de locuit și ale  regimului de viață. În scopul de a vă informa într-un mod detaliat cu privire la aceste aspecte, cât și pentru a vă ajuta să vă înțelegeți mai bine problemele de sănătate vă punem la dispoziție un serviciu suplimentar de educație sub forma unor ședințe de consultanță.

 

Specialiștii noștri se pot deplasa pentru acordarea de consultații și asigurarea ședințelor de terapie la domiciliul persoanelor care nu se pot prezenta la Nucleum Clinic.

 

Serviciul de recuperare și terapie într-o gamă diversă de afecțiuni ale aparatului locomotor

 

La Nucleum Clinic venim în sprijinul dumneavoastră cu soluții de recuperare și terapie în cazul în care vă confruntați cu următoarele tipuri de probleme de sănătate:

 

• dureri de spate (lombare, toracale, pelvine)

 

• dureri cervicale

 

•hernie de disc

 

•ați suportat o intervenție chirurgicală la nivelul coloanei vertebrale

 

•dureri de genunchi

 

•ați suportat o intervenție chirurgicală la nivelul genunchiului

 

•ați suferit traumatisme soldate cu fracturi, luxații, entorse

 

•artroză

 

•scolioză și alte deviații ale coloanei vertebrale

 

•ați suportat o intervenție chirurgicală la nivelul mâinii

*Lista acestor elemente patologice nu este exhaustivă.

 

În afară de metodele și tehnicile kinetoterapeutice pe care vi le punem la dispoziție într-un mod personalizat, la Nucleum Clinic dispunem de aparatură ultramodernă care constituie un element auxiliar de mare folos în procesul de recuperare.

 

 

 

Programari